Toggle Nav
Vivera België België Vivera Nederland Nederlands

Hardside Universele Tencel Tijk

Schrijf een review

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over:Hardside Universele Tencel Tijk

Tencel Tijk, de ideale tijk voor uw waterbed

Luxe wasbare klimaattijk

Met een Tencel tijk geniet u van uitzonderlijke kwaliteit en het hoogst denkbare comfort. Het is zacht en sterk, ademend en vochtabsorberend. Het is 's winters heerlijk warm en zomers aangenaam koel.

De kenmerken van de Vivera tijk:

  • Voorzien van de Tencel vezel voor aangenaam slaapcomfort
  • Optimale ventilatie, een verademing voor uw huid
  • Door handige deelrits gemakkelijk te wassen op 60 graden

De voordelen van de Tencel© vezel op een rij:

  • 100% Puur natuurlijk
  • Uitzonderlijke vochtabsorptie
  • Zijdezacht en antiallergisch
  • Bijzonder sterk
  • Zeer milieuvriendelijk
  • Warm in de winter, koel in de zomer

Hoog comfort door nanotechnologie

Met een Tencel tijk geniet u van uitzonderlijke kwaliteit en het hoogst denkbare comfort. Het is zacht en sterk, ademend en vochtabsorberend. Het is ís winters heerlijk warm en zomers aangenaam koel. Het ECO-vezel van Tencel zorgt daarvoor. Deze unieke vezel wordt op milieuvriendelijke wijze geproduceerd en is volledig biologisch afbreekbaar. Tencel neemt tot 50% meer vocht op dan katoen en staat het vervolgens snel weer af aan de atmosfeer. Zo slaapt u droog en gezond. Tencel geeft bacteriën, schimmels en huisstofmijt geen kans te groeien. Ideaal bij allergieën of een gevoelige huid.

Optimale ventilatie en een aangenaam slaapklimaat

Optimale ventilatie en een aangenaam slaapklimaat De tijk bestaat uit drie lagen. De toplaag bestaat uit verschillende lagen die gezamenlijk een sterk en stretchbaar geheel vormen (350 gram m2). Een verademing voor uw huid. De middelste laag bestaat uit holle vezels die zorgen voor de vochtregulatie (500 gram m2). De onderlaag bestaat uit 35% katoen en 65% polyester (100 gram m2).

Handige deelrits

De tijken vanaf 160 cm breed, zijn voorzien van een deelrits. Zo past de tijk in afzonderlijke delen in uw eigen wasmachine. Dankzij een zachte bies is de deelrits niet voelbaar. De tijk is wasbaar op 60 graden en op lagere temperatuur goed te drogen in uw wasdroger.

Tijk geschikt voor ieder merk en model

Vervanging tijk
Na jaren van trouwe dienst is uw waterbedtijk aan vervanging toe. Hoe weet u welke tijk de juiste is voor uw waterbed? U wilt natuurlijk ten minste net zo comfortabel slapen als u de afgelopen jaren heeft gedaan. Het belang van de juiste tijk voor uw waterbed is niet te onderschatten. Bij Vivera Waterbedden zijn wij ons hier terdege van bewust. Hieronder leest u welke tijk u nodig heeft voor uw model waterbed. Mocht u na het lezen hiervan nog vragen hebben over het kiezen van de juiste tijk voor uw waterbed, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.
Softside Basic Tijk
Deze tijk is speciaal gemaakt voor de waterbedden met een zachte rand (softside), waarbij de rand uit één geheel bestaat (ongeveer 20 centimeter hoog). Belangrijk punt is dat deze tijk niet alleen rondom de schuimranden van het waterbed gaat, maar ook onder het hele watermatras door. Als u deze gehele tijk wenst te vervangen, dient u het hele waterbed te demonteren. Dit wil niet zeggen dat u bij iedere wasbeurt van uw tijk het bed moet demonteren. Het bovenstuk van de tijk, het gedeelte van de tijk waar up op slaapt, is afritsbaar en eenvoudig in uw wasmachine te wassen. Het grote voordeel van de softside basic tijk is dat deze goed strak om de schuimranden heen (eenmaal gemonteerd) gaat en optimaal comfort biedt. Wilt u echter voorkomen dat u het watermatras moet legen als u de gehele basic tijk wilt vervangen, raden wij u onze softside split tijk aan.
Softside Split Tijk
Deze tijk is net zoals de basic tijk bestemd voor waterbedden met een zachte rand (softside). Het grote verschil is dat de split tijk niet in zijn geheel onder het matras doorgaat, maar met een elastische instopstrook in het ingenieuze splitsysteem (twee randen van 2 x 10cm hoog) kan worden gestopt. Voordeel is dat deze tijk eenvoudig in zijn geheel is te vervangen. Deze tijk is ook te gebruiken voor softside waterbedden met een schuimrand uit één stuk (20cm. hoog). Bij deze waterbedden trekt u de split tijk om de volledige schuimrand heen.
Hardside Tijk
Tenslotte is er nog een groep waterbedden die volledig losstaat van de waterbedden met een zachte schuimrand. De zogenaamde hardside waterbedden hebben een watermatras in een ledikant zonder schuimrand en de tijk zal in plaats van om het waterbed, om het watermatras getrokken worden. Deze tijk is te vergelijken met de bedovertrekken die u kent van de conventionele matrassen, waar het overtrek simpelweg om het matras getrokken wordt. Deze tijk gaat niet in zijn geheel onder het matras door en is eenvoudig te vervangen.

Zelf monteren of laten installeren?

Wilt u de tijk zelf monteren? Prima! De tijk is gemakkelijk te installeren op uw waterbed. Houdt er bij een Basic tijk wel rekening mee dat het waterbed volledig gedemonteerd moet worden om de onderkant van de tijk te kunnen vervangen. Wanneer u het monteren liever overlaat aan één van onze ervaren monteurs, regelen wij dat natuurlijk graag voor u. Onze monteurs zullen in dit geval uw huidige waterbed demonteren en vervolgens weer opbouwen met de nieuwe tijk. Bovendien geven de monteurs altijd waardevolle tips en adviezen over het onderhoud en gebruik van uw waterbed, zodat u zo lang mogelijk van uw waterbed in optimale conditie kunt genieten. Wanneer u kiest voor montage door één van onze monteurs dan neemt de monteur 24 uur na bevestiging van uw bestelling contact met u op om een afspraak te maken voor het leveren en monteren van uw waterbed. Dit kan al binnen 5 werkdagen na bevestiging van de bestelling. De monteur spreekt dan een dagdeel met u af waarop hij mét het product bij u langskomt, zodat u voor levering en montage maar 1x thuis hoeft te blijven.

LET OP: Bestelt u meerdere waterbed onderdelen voor hetzelfde waterbed? Dan hoeft u maar voor 1 onderdeel de montage te selecteren.

Prijs van jouw geconfigureerde waterbed:
Prijs incl. BTW
Ben je tevreden met jouw geconfigureerde product? Plaats hem in je winkelmand en bekijk daar het overzicht van jouw keuzes.
Prijs incl. BTW
€ 159,00
Op werkdagen voor 17:30 uur besteld, volgende werkdag in huis
Advies nodig? Bel 02 402 3073

Op werkdagen beschikbaar van 09.00 - 17.30u.