Toggle Nav
Vivera België Nederlands Vivera Nederland Nederlands

Onderwerp

Waterbed Snoezelkamer

Welkom in de wondere wereld van waterbedden, het luxe product dat meer biedt dan comfortabele nachtrust…

Eenieders droom is een lekker warm, knus waterbed in de slaapkamer… Maar tegenwoordig is het slapen op water niet langer een luxe gereserveerd voor de elite. Iedereen die waarde hecht aan comfortabele nachtrust kan voor een minimale investering voor de komende 20 jaar op rozen slapen. Daarnaast is er de laatste decennia een nieuw verschijnsel ontstaan… Welkom in de ‘Snoezelkamer’.

Het internationale woord ‘Snoezelen’ is een samentrekking van de Nederlandse woorden ‘snuffelen’ en ‘doezelen’. In de snoezelkamer worden je zintuigen geprikkeld en gestimuleerd. Zien, horen, voelen, ruiken en proeven zullen in deze kamer naar ieders wensen of voorkeuren beïnvloed en gestimuleerd worden. Snoezelen is voor iedereen die rust en ontspanning hoog in het vaandel hebben staan of genieten van nieuwe prikkelingen van hun zintuigen.

Het doel van een snoezelkamer is de ultieme plek te creëren om tot rust te komen.

De oorsprong van de snoezelkamer komt echter uit een onverwachte hoek. In de jaren ’60 werd in Nederland een nieuwe methode ontwikkeld voor patiënten in de psychiatrie. Om bepaalde patiënten die veelal vrijwel volledig in een eigen belevingswereld geïsoleerd zijn in een omgeving te plaatsen zonder storende elementen, werd een kamer, afgesloten van de hectiek van de buitenwereld, samegesteld. De Nederlandse ontwikkelaars kozen voor een behaaglijke temperatuur van 21˚C in een volledig tochtvrije kamer met relaxte sfeermuziek en –licht, voorzien van een comfortabele zit- of ligplaats. Meestal is dat een waterbed voor het ultieme gevoel van vrijheid in een gesloten omgeving.

In verschillende medische tijdschriften en rapporten valt te lezen hoe Alzheimerpatiënten en autisten veel baat hebben bij de rust van de snoezelkamer. Wij zijn er dan ook trots op dat wij het voorrecht hebben om met onze producten deze mensen bij te kunnen staan in de strijd tegen hun ziekte. Voor hen zijn onze waterbedden meer dan alleen een plek voor een comfortabele nachtrust…