Toggle Nav
Vivera België Nederlands Vivera Nederland Nederlands

Onderwerp

Waarom een waterbed?

Waarom slapen wij?

Het belang van slapen is uit talloze onderzoeken te achterhalen. Ons lichaam heeft ieder etmaal behoefte aan een langere periode van rust. De duur verschilt erg van persoon tot persoon. Waar de een toekomt met vier uren slaap, zal een ander zich pas kiplekker voelen na acht uur gedommeld te hebben. Maar in een ding zijn wij allemaal gelijk; ieder mens heeft slaap nodig.

In dit artikel nemen wij u bij de hand en bekijken we waarom een waterbed de 30% van uw leven die u slapend doorbrengt verbetert.

Een derde van de mensen slaapt wel eens slecht en maar liefst 7% van de mensen heeft zelfs een chronische slaapstoornis. Tijdens de slaap herstelt de mens van geestelijke en lichamelijke inspanningen en niet voldoende slaap kan op langere termijn leiden tot ernstige problemen. Uit onderzoek is gebleken dat een slecht bed de voornaamste reden is van een slaapstoornis. Marilyn Monroe probeerde haar nachtrust te waarborgen door het dagelijks slikken van gevaarlijke tabletten. Winston Churchill dacht dat meerdere bedden in zijn huis de oplossing waren. Als het ene bed hem geen rust bood, probeerde hij het in een ander. De depressie van Vincent van Gogh is deels te wijten aan slaapgebrek. De arme man had van een kwakzalver het advies gekregen om kamfer in zijn beddengoed te strooien om tot rust te komen…

Hoe anders zouden de levens van de bovengenoemde grootheden uit de geschiedenis zijn geweest als zij hun toevlucht hadden kunnen nemen naar een waterbed. Door de minimale, gelijkmatige drukverdeling over het lichaam, hoeft u geen rugproblemen te hebben of zwanger te zijn om te kunnen genieten van het slapen op water. Geen ander matras als een met water gevuld met water past zich zo perfect aan uw lichaam aan. Hoe u ook slaapt, of in welke houding u ook ligt; er is geen enkel bed dat een betere ondersteuning geeft dan een waterbed. U zult nooit meer wakker worden omdat uw bloedsdoorloop wordt gekneld. Nooit zullen uw hersenen u nog een prikkel geven dat u om moet draaien voor een comfortabelere houding. U kunt volledig ontspannen op een waterbed, de hele nacht lang.

Een aantal decennia terug was een waterbed een onbetaalbare luxe. Zelfs voor de elite was een waterbed een extreem luxegoed. De exorbitante prijs leek onoverkomelijk voor Jan Modaal. Die tijden zijn gelukkig lang voorbij. Voor een minimale investering kan iedereen tegenwoordig de geneugten van het slapen op water ervaren.

Wij bij Vivera hebben en zullen deze gedachte altijd in onze bedrijfsformule houden. Wij willen het ultieme slaapgenot voor iedereen beschikbaar maken. Geen ander bed heeft een dergelijke natuurlijke en ontspannende werking op lichaam en geest als een waterbed. Laat ons ook uw slaap verbeteren met een van onze zes topmodellen.