Toggle Nav
Vivera België Nederlands Vivera Nederland Nederlands

Onderwerp

De voordelen van een waterbed

Tegenwoordig heeft u de keuze uit ontzettend veel verschillende soorten bedden. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het slapen op een waterbed?

1. Geen drukpunten:

Een waterbed verlicht de drukpunten op uw lichaam waardoor u minder beweegt en draait in uw slaap. Wanneer u op een waterbed gaat liggen, neemt het matras de vorm van uw lichaam aan, waardoor u overal gelijkmatig wordt ondersteund.

2. Stabiliteit zelf kiezen:

De stabilisatiegraad van een waterbed wordt bepaald door het aantal fibermatten dat zich in de matras bevindt. Hoe meer fibermatten, hoe hoger de stabilisatiegraad. Bij een hogere stabilisatiegraad wordt de deining van de watermatras sneller gedempt en het lichaam meer ondersteund dan bij een lagere stabilisatiegraad. U kunt kiezen uit vijf verschillende stabilisatiegraden, oplopend in hoogte: Free, Light, Medium, Strong en Ultra.

3. Hygiënisch:

Bij een normaal matras zakt zweet, stof en ander vuil in het matras. Bij een watermatras heeft u hier geen last van. De tijk, het onderdeel wat zowel u als het watermatras beschermt, is afritsbaar en kunt u gewoon in de wasmachine doen (tot 60 graden Celsius wasbaar). Tevens kunt u uw watermatras reinigen met onze speciale vinylreiniger, hierdoor houdt u uw watermatras fris en blijft het vinyl soepel. Door elk half jaar de conditioner toe te voegen aan uw waterbed voorkomt u algen, bacteriën en schimmels in het water van uw waterbed.

4. Temperatuur zelf instellen:

In de zomer is een waterbed heerlijk koel en in de winter lekker warm. Het waterbed is voorzien van een speciale verwarming, welke is in te stellen van 24ºC to 36ºC. Een duo systeem (waterbed met twee watermatrassen) wordt voorzien van twee verschillende verwarmingen waardoor u en uw partner zelf kunnen bepalen welke temperatuur u instelt.

5. Eén of twee matrassen:

Een waterbed is verkrijgbaar in een mono- of duo systeem. Dit houdt in dat u kunt kiezen voor één groot matras, of twee kleinere matrassen. Wanneer u kiest voor een duo systeem, kunt u voor beide matrassen de stabiliteit en temperatuur kiezen. Ook heeft u er bij een duo systeem geen last van wanneer uw partner zich omdraait of uit het bed stapt.

6. Lange levensduur:

Een waterbed gaat, mits goed onderhouden, met gemak 15 jaar mee. Een normaal matras wordt elke dag minder als u er op slaapt. Het matras kan gaan kuilen, inzakken. Een waterbed daarentegen zakt niet door, het watermatras keert altijd terug naar zijn originele staat door het water in het matras. Uw waterbed slaapt na 15 jaar nog net zoals op dag 1. Mocht het matras van uw waterbed na deze tijd aan vervanging toe zijn, dan hoeft u alleen het matras opnieuw aan te schaffen en niet eens een heel nieuw bed. Uw comfortabele waterbed is dus ook nog eens erg duurzaam.