Toggle Nav
Vivera Belgiƫ Nederlands Vivera Nederland Nederlands

Onderwerp

Hoe beleef ik zo lang mogelijk plezier aan mijn waterbed?

Het watermatras van een waterbed is normaal gesproken een zeer duurzaam en betrouwbaar product. De kwaliteit van de watermatrassen vandaag de dag gaat zelfs zo ver dat een waterbed, indien goed onderhouden, makkelijk 15 jaar meekan. Het waterbed is daarnaast ook een vrij robuust meubelstuk. Maar net als bij ieder ander voorwerp in een huishouden levert materiaal door de jaren heen aan kwaliteit in. Het watermatras gaat kleine krasjes op het oppervlak vertonen of het kunststof begint poreus aan te voelen. Deze tekenen van verslijt gaat u tegen met speciale onderhoudsmiddelen.

Over deze middelen en nog veel meer tips om jarenlang plezier te hebben van uw waterbed gaat dit blog.

Onze onderhoudsproducten

Het onderhoud van uw waterbed

Een waterbed vergt onderhoud. Dit mag voor enkele mensen afschrikkend klinken, maar het valt allemaal reuze mee. Dankzij de wetenschap en de techniek rondom waterbedden is het onderhoud van uw bed tot een minimum beperkt. Wat betreft het water in de waterzak hoeft u bijvoorbeeld maar een keer in de zes maanden een conditioner toe te voegen die al het werk voor u zal doen.

Laten we nog even verder kijken naar het onderhoud van het oppervlak van de watermatras. Met de speciale vinylreiniger die bij Vivera te koop is, houdt u het van zichzelf al sterke vinyl van een watermatras soepel. Zo voorkomt u scheurtjes door oxidatie, transpiratie en uitdrogen. Daarnaast zorgt de cleaner ook voor een fris en hygiƫnisch slaapcomfort. De waterbedcleaner van Vivera is geschikt voor alle vinylsoorten.

Maar het kan natuurlijk altijd mis gaan. Uw huisdier, een schaar, naalden, of welk ander willekeurig scherp voorwerp kan ongemerkt een gaatje maken in uw watermatras. Geen paniek! Het water zal niet als een geiser tegen het plafond aan spuiten. Sterker nog, de kans is groot dat u niet eens direct merkt dat er een gaatje in uw watermatras zit.

Maar wat nu? Bij Vivera Waterbedden kunt u voordelig een onderhoudspakket kopen met daarin een reparatieset. Het plakken van het watermatras is net zo makkelijk als het plakken van uw fietsband. Maar... het vinden van het gaatje is niet altijd even eenvoudig. Door het sterke materiaal van het matras zal bij een klein gaatje amper merkbaar water uit het matras sijpelen. Hoe gaat u nu te werk om het gaatje in uw watermatras te ontdekken? U neemt een droge handdoek en veegt het watermatras beetje bij beetje droog. Ga zelf op het watermatras zitten zodat er druk is en het water door het gaatje kan sijpelen. Door stap voor stap het watermatras langs te gaan, zult u vanzelf het gaatje tegenkomen.

LET OP: Mocht u onverhoopt een lekkage op de lasnaden van het watermatras krijgen, kunt u aanspraak maken op de garantie van uw watermatras. Vivera Waterbedden geeft maar liefst 10 jaar garantie op de lasnaden van uw nieuwe watermatras.